outlaw

Blog general, articole de interes general
Supa de dovlecei

Supa de dovlecei

Materii prime:

  • dovlecei cruzi – 700g
  • orez – 20g
  • suc de rosii – 250ml
  • supa de oase – 1500ml
  • ceapa rasa – 100g
  • ulei sau unt – 30g
  • marar si patrunjel – 100g
  • cimbru – 10g
  • sare

Dovleceii se cuarata de coaja si de seminte si se taie cuburi mici. ceapa se rade. Mararul si patrunjelul se toaca marunt.

Modul de preparare

In supa de oase fierbinte se pun sucul de rosii, orezul, ceapa, uleiul si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda orezul de fundul oalei. Se adauga dovleceii taiati cuburi si se mai lasa sa fiarba 20 de minute. Cand este aproape gata, se aromeaza cu patrunjel, marar, cimbru si se sareaza.

Servirea

Supa de dovlecei se poate servi ca atare sau dreasa cu galbenus, smantana sau iaurt.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.